Kullanıcılar ve Hizmet Noktaları

Kullanıcılar

KU Kütüphane sistemini oluşturan beş kütüphaneye – Ana kampüsteki Suna Kıraç Kütüphanesi, Antalya’daki AKMED Kütüphanesi, Beyoğlu’ndaki ANAMED Kütüphanesi,  Topkapı’daki Sağlık Bilimleri Kütüphanesi ve Ankara’da VEKAM Kütüphane ve Arşivi – kullanıcı kabul şartlarında bazı farklar bulunmaktadır. Ancak her dört kütüphane de öncelikle KU öğrenci, öğretim üyesi ve çalışanlarına hizmet vermektedir. Başka kurumlardan gelen araştırmacılar, ücretli dış üyeler, mezunlar gibi diğer kullanıcıların kütüphaneleri kullanımında birtakım sınırlamalar bulunmaktadır.

Suna Kıraç Kütüphanesi (Ana Kampüs)

Suna Kıraç Kütüphanesi kullanım hakkı, Üniversite yönetmelikleri tarafından Koç Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri, idari personeli ve çalışan ve öğretim üyelerinin aile fertlerine verilmiştir. Mezunlar, dış üyelik programına dahil olanlar ya da farklı kurumların mensupları da birtakım sınırlamalar dahilinde kütüphaneyi kullanabilmektedirler.

Diğer Türk üniversitelerinden gelen akademik personel ve doktora öğrencileri, yabancı bilim adamları ve diğer kuruluşlardan gelen kütüphaneciler normal hizmet saatleri içinde kütüphanemizi kısa süreliğine, profesyonel amaçla ziyaret etmek için önceden askalibrarian@ku.edu.tr adresine e-posta göndererek randevu almaları gerekmektedir.

AKMED Kütüphanesi

AKMED Kütüphane, özellikle coğrafya ile ilgili Eskiçağ Bilimlerine yönelik araştırmacıların da istekleri doğrultusunda oluşturulan bir koleksiyona sahiptir. Kütüphanede belge, fotoğraf ve dia arşivleri yerli-yabancı araştırmacıların yararına sunulmaktadır. Kütüphane Antalya Kaleiçi’nde hizmet vermektedir. Açılış saatleri için lütfen AKMED Kütüphanesi’nin web sayfasına göz atınız.

ANAMED Kütüphanesi

KU Kütüphane sistemine dahil ANAMED Kütüphanesi Beyoğlu’nda, İstikal Caddesi’nde bulunan Merkez Han’dadır. ANAMED Kütüphanesi’ne giriş Koç Üniversitesi ANAMED yönetmelikleri tarafından kesin olarak belirlenmiştir. Kütüphane kullanımı ANAMED bursiyerleriyle , bireysel araştırmacılar ve Türkiye’nin kültürel mirasını araştıran ve muhafaza etmek isteyen diğer yerli ve yabancı öğrenciler ve öğretim üyeleriyle sınırlandırılmıştır. Bu kütüphaneyi Koç Üniversitesi öğrencileri, öğretim üyeleri, idari personeli, emekli öğretim üyeleri ve çalışanlar, mezunlar ve öğretim üyeleriyle çalışanların aileleri de kullanabilir. Dış üyeler ANAMED Kütüphanesi’ni diğer KU Kütüphanesi sitemine bağlı kütüphanlerden aldıkları kitapları iade etmek için de kullanabilirler. Açılış saatleri için lütfen ANAMED Kütüphanesi’nin Hakkında sayfasına göz atın.

Sağlık Bilimleri Kütüphanesi

Sağlık Bilimleri Kütüphanesi, Koç Üniversitesi Kütüphaneleri’nin Topkapı, Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kampüsü’nde bulunan birimidir. Sağlık Bilimleri Kütüphanesi’nin koleksiyonu temelde sağlık bilimleri kampüsü öğrencilerinin müfredatını, öğretim üyeleri ve öğrencilerinin araştırma konularını desteklemek amacıyla, hemşirelik ve sağlık bilimlerine yöneliktir. Hizmetler temelde bu kullanıcılar için tasarlanmıştır. Açılış saatleri için, buraya tıklayın.

VEKAM Kütüphane ve Arşivi

VEKAM Kütüphane ve Arşivi Keçiören, Ankara’da bulunmaktadır. VEKAM, zengin bilgi kaynaklarını barındıran kütüphanesi ve arşivi ile Ankara’nın kent belleği işlevini üstlenmektedir. Faaliyete başladığı günden itibaren, nadir kitaplar da dahil olmak üzere Ankara ile ilgili her türlü yayını dermesine katarak ilerleyen VEKAM, Ankara için kent çalışmalarında birincil başvuru merkezi olmayı başarmıştır. Kütüphane halk kültürü ile ilgili özel kaynakları barındıran Ali Esat Bozyiğit Koleksiyonu’na da ev sahipliği yapmaktadır. Kütüphane koleksiyonunda, seyahatnameler, yerli ve yabancı dillerde kaleme alınmış özgün romanlar; Ankara’da görev yapmış yabancı diplomatların anıları; kent tarihi, kültürü, coğrafi yapısı, ekonomisi ve mimarisi ile ilgili yayınlar; Ankara üzerine yapılmış tarihsel ve kültürel araştırmaları içeren yayınlar; yerel yönetimlerin, mesleki birlik ve odaların yayımladığı raporlar ile yerel ve ulusal süreli yayınlar mevcuttur.