Makaleleri, E-/Kitapları ve daha fazlasını inKUire’da bulabilirsiniz.
Öğretim üyelerimiz Kütüphane’den aldıkları veya kendilerine ait yayınları, öğrencilerin birkaç saatliğine kullanımı için rezerv masasına bırakabilirler.
Koç Üniversitesi Kütüphanesi’nin zengin arşivini keşfedin.
AKMED Kütüphanesi, çalışmaları Akdeniz dünyasına odaklanan araştırmacıların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda oluşturulmuş bir uzmanlık kütüphanesidir.
Sağlık Bilimleri Kütüphanesi, Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’nin Sağlık Bilimleri Kampüsü’nde, Koç Üniversitesi Hastanesi binasının 3. katında hizmet vermekte olan birim kütüphanesidir.
Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’ne bağlı bir birim olan Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED) Kütüphanesi İstiklal Caddesi üzerindeki Merkez Han’ın ikinci katında hizmet vermektedir.
Koç Üniversitesi’nin araştırma merkezlerinden, Ankara’da faaliyet gösteren VEKAM’ın kütüphanesi ve arşivi bağevi yapısının zemin katında hizmet vermektedir.
Türkiye’de Bizans üzerine yapılan arkeolojik kazılara, restorasyon,tarih, mimari çalışmalarına ve Türkiye’deki üniversitelerde verilen Bizans eğitimine odaklanılmıştır. Çıkacağımız bu tarih yolculuğunda Koç Üniversitesi Kütüphaneleri’ndeki kitapları, arşiv malzemeleri, ve basılı koleksiyonları keşfetme fırsatı yakalayacaksınız.
Bu proje kapsamında Cumhuriyetten günümüze hem yükseköğretimin hem de kütüphaneciliğin gelişim yolculuğu incelenmiştir. Bu kapsamda ilgili sosyal medya paylaşımları, blog yazısı, konu rehberi hazırlanmış ve 1 adet konferans ile WikiMaraton etkinliği düzenlenmiştir.
Bu proje kapsamında 4 kişilik bir ekiple hemşirelik tarihi, hemşirelik araştırmalarında arşivlerin kullanımı ve Amiral Bristol Hemşirelik Okulu konularına odaklanılmıştır. Tema kapsamında konuyla ilgili sosyal medya paylaşımları, dijital sergiler, blog yazıları, konu rehberi hazırlanmış ve konferanslar düzenlenmiştir.
“Sikke bilimi” olarak da bilinen numismatik biliminin doğuşuna, Dünya’da ve Türkiye’de numismatik çalışmalarına ve tarih boyunca çeşitli devletlerin bastırdıkları sikkelere odaklanılmıştır. Tema kapsamında sosyal medya paylaşımları, podcastler, dijital sergiler, blog yazıları, konu rehberi hazırlanmış ve 1 konferans düzenlenmiştir.