Kütüphane Planları ve Çalışma Alanları

Bodrum Kat
1. Kat

Grup Çalışma Kabinleri

Zemin Kat
2. Kat

Kütüphanede küçük gruplar halinde çalışabileceğiniz veya toplantı yapabileceğiniz 6 adet çalışma kabini bulunmaktadır. Dört kişilik bu kabinlerde tüm grup üyelerinin görebileceği 42″ TV ekranı bulunmaktadır. Grup Çalışma kabinleri rezervasyona tabi değildir ve ilk gelen kullanır mantığıyla hizmete sunulmuştur. Bu alanlarda kütüphane içinde çalışan diğer kullanıcıları rahatsız etmeden alçak sesle konuşmanıza izin verilmektedir. Ekipmanla ilgili bir sorun ya da yardıma ihtiyacınız olursa askalibrarian@ku.edu.tr adresine mail atabilirsiniz.

24 Saat Okuma Salonu

Kütüphanede 1 adet 7/ 24 Saat Çalışma Salonu bulunmaktadır.

Bu salonda 8 adet İnternet bağlantılı bilgisayar ve 2 adet yazıcı bulunmaktadır.

Kullanıcılar bu salondan ve Kütüphanenin her yerinden erişilebilen kablosuz İnternet ağından yararlanabilirler.

Grup Çalışma Odaları

Kütüphane’de 18 adet grup çalışma odası vardır. Bu odalar öğrenci grupları tarafından 2 saatliğine kullanılabilmektedir. Grup çalışma odalarını kullanmak için “Room Booking” linki üzerinden rezervasyon yaptırmaları gerekmektedir. Rezervasyon işleminden sonra “öğrenci kimlik kartı ile” Rezerv Masası’ndan oda anahtarı alınmaktadır.

Odayı düzenli ve temiz tutmak grubun sorumluluğundadır. Oda anahtarının geç iade edilmesi durumda oluşacak cezayı, anahtarı ödünç alan kişi ödemekle yükümlüdür.

Okuma Salonu (Atrium)

Kullanıcılar abone olunan tüm güncel basılı dergileri, günlük gazeteleri bu salonda bulabilirler.

Dergilerin son sayıları öğretim üyeleri ve idari personel tarafından bir geceliğine ya da hafta sonu için ödünç alabilirler. Basılı dergilerin eski sayıları ciltlenerek konu alanlarına göre farklı katlardaki yerlerine yerleştirilir.

Suna Kıraç Kütüphanesi çok sayıda Türkçe ve yabancı gazeteye abonedir. Gazetelerden sadece bu salon içerisinde yararlanılabilir.

Kullanıcılar burada bulunan bilgisayar, yazıcı ve kablosuz İnternet ağından da yararlanabilirler.

Fotokopi Makineleri

Kullanıcıların kütüphanede fotokopi çekebilmeleri için bodrum katta ve ikinci katta olmak üzere toplam iki adet fotokopi makinesi bulunmaktadır. İlk defa fotokopi çekecek öğrencilerin Koç Üniversitesi kimlik kartlarını ilk fotokopi çekeme işleminde bir kez aktif ettirmeleri gerekmektedir.

İlk kullanım öncesinde bir kereye mahsus, öğrencilerin fotokopi makinesine geldiklerinde T.C. kimlik numarası ve e-posta adresi şifrelerini girerek kartlarını makineye tanıtmaları gerekmektedir.

Kimlik kartı olmayan öğrenciler ve diğer tüm kullanıcılar Kütüphane Bodrum Katta bulunan Danışma Masası’dan yardım alabilirler.

Koruma amaçlı olarak nadir eserlerin, zarar görmüş yayınların ve çok büyük veya ağır ciltlerin fotokopisi çekilemez.

“Self-Check” Makinesi

Kütüphanede kullanıcıların kitap ödünç alma, yenileme ve iade işlemlerini masalara gitmeden yapabilecekleri 1 adet “self-check” makinesi bulunmaktadır.

Bodrum katta bulunan makineleri kitap ödünç almak üzere kullanabilmek için öğrenci kimlik kartı gerekmektedir. Kitap iade işlemi, öğrenci kartı olmaksızın yapılabilmektedir.

Nadir Eserler Odası

Nadir Eserler olarak tanımlanmış kitaplar Birinci Katta Nesteren ve Fuat Bayramoğlu Koleksiyonu Odası’nda tutulmakta ve bu eserler hiçbir şekilde dışarıya ödünç verilmemektedir.

Nadir Eserler Odası’nda çalışma yapmak isteyen kullanıcıların libcirculation@ku.edu.tr adresine e-posta göndererek randevu almaları gerekmektedir.

Nadir eser kullanıcılarından Nadir Eserler Koleksiyonu Kullanım Politikasını okumaları ve onaylamaları beklenmektedir.