2024
2023
Koç Üniversitesi ve Kütüphane, 2023 yılında 30. yılını kutlamıştır. Tarihini ve övgüye değer kilometre taşlarını kayıt altına almak amacıyla Kütüphane Direktörü Tuba Akbaytürk Çanak, "Koç Üniversitesi Kütüphaneleri: Otuz Yılda Dünya Standartlarında Bir Kütüphane İnşa Etmek" adlı makaleyi International Information and Library Review dergisinde yayınlamıştır. Makalenin tam metnine https://doi.org/10.1080/10572317.2023.22317201 doi linki üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
2020
Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi ve bağlı birim kütüphaneleri Covid-19 sebebiyle 16 Mart 2020 tarihinde fiziki hizmetlerini durdurmuştur. Bu dönemde uzaktan erişim ve kaynak kullanımı mümkün olabilmiştir. Kütüphane 14 Ekim 2021 tarihinde yeniden yüz yüze hizmet vermeye başlamıştır.
2018
Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi, 26-30 Mart 2018 tarihleri arasında İstanbul Uluslararası Kütüphane Haftası projesini hayata geçirmiştir. “Akademik Kütüphaneler: Sınır Tanımayan Merkezler” teması ile gerçekleşen bu ilk uluslararası hafta etkinliğine 11 farklı ülkeden 22 kütüphaneci katılmıştır.
2017
2017 yılında ANAMED Kütüphanesi alanını büyütmek amacıyla kapsamlı bir restorasyon geçirdi ve bu genişleyen alana iki değerli koleksiyon ekledi: Amerikan Araştırma Enstitüsü (ARIT) ve Türk Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü (TEBE). ANAMED’deki ARIT İstanbul Kütüphanesi, Bizans, Osmanlı ve modern Türkiye dönemlerini kapsayan yaklaşık 10.500 cilt içermektedir. TEBE Kütüphanesi’nin koleksiyonu, Tarih Öncesi Arkeoloji ve Klasik Arkeoloji ile Tarih Öncesi, Antik Tarih, Epigrafi, Hitit, Antik Yunan, Latin, Asur, Bizans, Mimari ve Restorasyon konuları ile ilgilidir.
2016
Hollanda Araştırma Enstitüsü (NIT) Kütüphanesi’nin idari sorumluluğu Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi’ne geçti. NIT Kütüphanesi, özellikle Anadolu, Yakındoğu ve Balkanlar arkeolojisi ve mimarlık tarihi konularda yayınlar içermektedir. Bu konu kategorilerine ait kazı raporları, mimarlık, sanat, malzeme bilimi çalışmaları, çevresel ve jeoarkeoloji alanlarında da yayınlara sahiptir. Kütüphane, prehistoryaya ağırlık verilmekle beraber Osmanlı döneminin sonuna dek bütün dönemler ve çağlarla ilgili yayın bulunmaktadır. Anadolu ve Antik Yakındoğu tarihi ve dilleri, İstanbul’un tarihi ve kültürel mirası ve Benelüks ülkelerinin sanat tarihine ait yayınları da içeren Kütüphane, hâlâ NIT’in bir parçasıdır ve Taksim, Merkez Han’da hizmet vermektedir.
2016
Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi - AKMED Kütüphanesi dördüncü branş kütüphanesi olarak aramıza katıldı. AKMED Kütüphane, özellikle coğrafya ile ilgili Eskiçağ Bilimlerine yönelik araştırmacıların da istekleri doğrultusunda oluşturulan bir koleksiyona sahiptir. Kütüphanede belge, fotoğraf ve dia arşivleri yerli-yabancı araştırmacıların yararına sunulmaktadır. Kütüphane Antalya Kaleiçi’nde hizmet vermektedir.
2015
HYO (Hemşirelik Yüksek Okulu) Nişantaşı’ndaki binasından, Topkapı’da bulunan Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Kampüsü’ndeki yeni yerine taşındı. Temmuz 2015’den beri Sağlık Bilimleri Kütüphanesi olarak, Koç Üniversitesi Hastanesi binasının 3. katında hizmet vermektedir.
2014
Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) Kütüphane ve Arşivi üçüncü branş kütüphanesi olarak aramıza katıldı. VEKAM Kütüphane ve Arşivi koleksiyonunda, Ankara üzerine yapılmış her tür basılı yayın, fotoğraflar, belgeler, kartpostallar, haritalar ve belgesel filmler mevcuttur. Merkez Ankara Keçiören’de hizmet vermektedir.
2013
Basılı Kitap sayımız 200.000’i geçti.
2011
Tuba Akbaytürk Çanak Kütüphane Direktörü oldu.
Suna Kıraç Kütüphanesi, “Aktif Öğrenme ve Sağlık Alanında Araştırma Ortakları“ temalı EAHIL Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.
2009
Kitap koleksiyonu 150.000'i geçti.
2008
Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi, 1-5 Temmuz 2008 tarihleri arasında 37. LIBER Yıllık Konferansı’na ev sahipliği yaptı.
2007
Getty Vakfı, Kütüphane’ye 150.000 dolarlık kaynak bağışladı. Bu kaynak, ANAMED Kütüphanesi’nin, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin yanısıra, Klasik Yunan, Hellenistik, Roma İmparatorluğu ve Geç Dönem Antik Sanat, Mimarlık ve Arkeoloji koleksiyonlarının geliştirilmesinde kullanıldı.
2006
ANAMED Kütüphanesi, daimi yerine taşındı.
2005
İkinci branş kütüphanesi olan Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi Kütüphanesi, Taksim Merkez Han’da hizmete girdi. ANAMED, Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Türkiye Tarihi konularında Türkiye’de açılan ilk gelişmiş araştırma merkezidir.
2004
Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi, 13-14 Haziran tarihleri arasında 4. ANKOS Yıllık toplantısına ev sahipliği yaptı.
2003
Kütüphane Direktörlüğü görevinden ayrılan Jane Ann Lindley’in yerine o dönem direktör yardımcısı olan Didar Bayır atandı.
2001
BLISS kütüphane otomasyon sistemi yerine Innovative Interfaces Innopac (Millenium) sistemi kullanılmaya başlandı. 2000 yılında başlayan geçiş süreci, kataloglama, dolaşım , kütüphaneler arası ödünç verme, satınalma ve süreli yayın modüllerinin kurulmasıyla birlikte 2001 yılının Haziran ayında tamamlandı.
2000
Kütüphane, İstinye Kampüsü’nden, Rumeli Feneri’ne inşa edilen yeni üniversite kampüsünde merkezi bir konuma yerleştirilmiştir. Böylece tüm noktalardan erişimin daha kolay olduğu hizmet binasına kavuşmuştur.
1999
1999
Nişantaşı’nda bulunan Hemşirelik Okulu’nda (eski adıyla Sağlık Bilimleri Yüksekokulu) ilk branş kütüphanesi açıldı. Kütüphane, Semahat Arsel Hemşirelik Okulu ve Araştırma Merkezi öğrencilerinin yanısıra, Amerikan Hastanesi sağlık personeline de danışma ve dolaşım hizmeti vermektedir.
1998
1998
Vehbi Koç Vakfı, Kütüphane’de istihdam edilmek üzere nitelikli iki Türk gencine, resmen denkliği bulunan bir Amerikan Kütüphanecilik Okulu’nda yüksek lisans derecesi almaları için tam burs olanağı sağladı.
1995
1995
Amerikan Kongre Kütüphanesi’nde uzun yıllar görev yapmış olan Jane Ann Lindley Kütüphane Direktörü oldu. 1994 ve 1995 yıllarında, Washington’da bulunan Smithsonian Enstitüsü’nde İslam sanatı konusunda tanınmış bir uzman olan Dr Esin Atıl’ın kitap, slayt, fotograf ve makalelerinden oluşan özel koleksiyonu satın alındı.
1994
1994
Princeton Üniversitesi Kütüphanesi’nden gelen Dolores M. Hoelle, Kütüphane Direktörü oldu. Bilkent Üniversitesi’nden BLISS online katalog ve otomasyon sistemi satın alındı.
1993
1993
Suna Kıraç Kütüphanesi 12 Ekim 1993 tarihinde 1590 cilt kitaptan oluşan bir derme ile İstinye’deki eski kibrit fabrikası alanına inşa edilen kampüste kurulmuştur. Bilgisayar ve Bilgi Teknolojileri Ofisi Direktörü Dr. Ahmet Şimşek, 1993 yılının Aralık ayına kadar eş zamanlı olarak, Kütüphane Direktörlüğü görevini yürütmüştür.